两道关于反义疑问句的题

 He must be used to living without a car, _____  ?
A must he  B isn’ t he  C is he  D mustn’ t he
答案B

We must have been drunk last night. ______?
A weren’ t we  B mustn’ t we  C hadn’ t we  D didn’ t we
答案D
清高人帮忙详细解释一下,这里面是不是有什么规律呀?

全部答案

  • 反意疑问句规则是前肯后否,前否后肯,再注意哪些词表否定,如上面的朋友所说.
    第1题前半句是肯定,故后面是否定,排除A,C,又由于must后面是BE动词,所以反问时需要主谓一致,因此选B
    第2题有last night,要对过去发生的事表否定,选D

    兔***

  • 反意疑问句
    1.前肯后否,前否后肯
    2.否定词:NOT NO NOTHING NOBODY LITTLE FEW NEVER TOO...TO NONE HARDLY...
    例如:I'm a student ,aren't I?
    Open the door please,will you?
    Ann and I have no books,do we?
    Ann can climb the tall tree,can't she?

    H***