征集原著小说《鹿鼎记》中搞笑语录

小说中的韦小宝是很搞笑的,可电影电视剧就是拍不出来。

全部答案

  • 哈哈!佩服,韦小宝的怪招大部分都能整理出来哦!yogoho再搞点上来!我也是个金庸迷哦!志同道合

    o***

  •   鹿鼎?》 分类:星爷搞笑语录

    建??︰整??至靚仔既?映隼桧拢?
    韋小??︰唔需要!家??已?S。
    建??︰哈哈……?钫??至醜?蛹?映隼桧拢?
    韋小??︰唔得?罚↑c整都唔?h架?罚?
    建??︰哈哈哈哈……?钫??至淫賤既?映隼桧拢?
    韋小??︰更加唔需要!你照一照鏡就?S。
       建??︰我呀?哈哈哈哈哈哈……… 韋小??被皇上?笠辉?r說﹕ 善有善因,?河??螅炖硌h,天公地道,我曾誤渣?者, 今日皇上渣我,??在渣得有教育意義之?O,我?噬暇把鲋模? 有如滔滔江水綿綿不絕,又有如黃河??E,一發不可收拾。
       建??︰喂喂喂,不如你扮?丫! 韋小??︰?S,?碜。缲慷嫉茫?S我唔?琮?。 建??︰點解呀? 韋小??︰呢???S我原?t黎。 建??︰?詈美玻氵戆琮?,就要俾我打! 韋小??︰?詈美玻野琮?。 建??︰我又唔要啦!打! 韋小??︰哎呀!……我都?S扮?丫!扮?好過癮ga! 。

    小***