爱问知识人 爱问教育 医院库
首页 >
医疗健康
妇产科
产科

有人在广州市妇幼进行过第一次产检吗?

有人在广州市妇幼进行过第一次产检吗?
没*** | 2016-10-28 16:50:26

全部答案(共5个回答)

• 因为我系16周之前已经照左4次B超啦~~医生就无再安排我照,但就开左23-24周既一个彩超,我都预约左今个月17号去照,预约你要提前一个月左右去预约噶!我今日20周产检再问多次医生果个彩超系二维彩超,用来排畸既!
    刹*** | 2016-10-28 16:50:26 30 9 评论
    0/300
  • 我果個叫廣州健康卡,好平噶咋!記得唔好買要存銭入去既果D!
    张*** | 2016-10-28 16:50:26 16 12 评论
    0/300
  • 我公司幫我地辦保險咖。。。個個卡系咪就系平時去睇醫生個個啊。。。
    s*** | 2016-10-28 16:50:26 14 12 评论
    0/300
  • 睇到你话要开卡,其实你去挂号处买个普通诊疗卡就得噶啦,唔使买咩其他几十蚊既卡,我个卡好似都系1蚊,上网预约主要系要你填写个诊疗卡号,所以唔使开甘贵既,亦都唔好开要存钱入去既,你只要自己有银行卡有网上银行就得噶啦,可以直接系银行卡度扣钱,我就唔会存钱落距sale既卡入边啦!你可以考虑下!
    李*** | 2016-10-28 16:50:26 45 6 评论
    0/300
  • 你首先就上網掛產檢醫生號,係產檢當日你係服務中心拿挂號紙,跟住上北二樓掛一個產檢號$30蚊(姐係產檢費,如果有生育險就拿本生育險去掛就免費),跟住自己去測血壓,量體重,將血壓紙同幾多體重連同病歷,掛號紙,產檢費果$30蚊既發票一齊拿去護士果度報道,護士會幫你記錄你大概資料,跟住幫你拿個號入去醫生度,你就坐係度等叫號就得拉,入到去醫生度醫生問下你相關情況,同埋你記得帶曬你之前所有驗過既結果拿曬去卑產...

查看全部>>

你首先就上網掛產檢醫生號,係產檢當日你係服務中心拿挂號紙,跟住上北二樓掛一個產檢號$30蚊(姐係產檢費,如果有生育險就拿本生育險去掛就免費),跟住自己去測血壓,量體重,將血壓紙同幾多體重連同病歷,掛號紙,產檢費果$30蚊既發票一齊拿去護士果度報道,護士會幫你記錄你大概資料,跟住幫你拿個號入去醫生度,你就坐係度等叫號就得拉,入到去醫生度醫生問下你相關情況,同埋你記得帶曬你之前所有驗過既結果拿曬去卑產檢醫生睇噶!醫生睇完你D資料會叫你上床幫你聽胎心,量宮高,肚圍,再之後就開單卑你驗血拉,如果你未有生育險,你就叫醫生開自費既致畸五項卑你驗左先,其他你等辦好生育險先再開單,因爲就算開左你唔係當日交銭,過左當日日期收費處都唔收噶,距要你重新穩醫生開單噶,呢個連產檢醫生都唔知原來唔可以開單之後再交銭,所以你只要叫醫生開自費項目卑你就得拉!產檢當日抽血要空腹!致畸五項既結果要三日先有,如果你無其他問題,抽完血就可以走啦!
    l*** | 2016-10-28 16:50:26 44 6 评论
    0/300
最新问答 推荐信息 热门专题 热点推荐
热点检索
确定举报此问题
举报原因(必选):
报告,这不是个问题
报告原因(必选):
返回
顶部