中国是第几个加入世界贸易组织的?

好评回答

其他答案

  •
    第143个成员,从WTO官方网站的下列这段话中可知道:
    Under the chairmanship of Ambassador Pierre-Louis Girard of Switzerland, the Working Party concluded almost 15 years of negotiations with China and agreed to forward some 900 pages of legal text for formal acceptance by the 142 Member Governments of the WTO。
       Thirty days after China notifies its acceptance of the agreement, China legally becomes a member of the WTO。 详细情况见: 。

    c***

  • 世界贸易组织简介

     世界贸易组织(简称WTO)成立于1995年1月1日,总部设在日内瓦。其宗旨是促进经济和贸易发展,以提高生活水平、保证充分就业、保障实际收入和有效需求的增长;根据可持续发展的目标合理利用世界资源、扩大货物和服务的生产;达成互惠互利的协议,大幅度削减和取消关税及其他贸易壁垒并消除国际贸易中的歧视待遇。
    2001年11月10日,中国正式加入世界贸易组织,成为世贸组织第143个成员国,这标志着我国对外开放进入一个新阶段。

    1***