肉食动物(如狼)在生物链中的作用?

食草动物的数量是由草的数量决定,而不是狼决定的。狼等动物的数量很低它们在生物链中有什么作用呢?

好评回答
    如果没有肉食动物,食草动物会大量繁殖,最后草场会被破坏,整个生态系统就崩溃了。

    蒋***

其他答案

  • to control the number of herbivor.Think about that,if the carnivor is removed from the food chain,the number of herbivor must increase.The large number of herbivor will cause the number of plant decrease,finally the ecosystem is completely affected !!!

    有***

  • 保持生态平衡的作用
    就向你说那样:食草动物的数量是由草的数量决定,食肉动物数量由食草动物决定一样

    彼***