舟山市民谣、儿歌有那些谢?

舟山市民谣、儿歌有那些谢谢

全部答案

  •   1:“蚂蚁哎,快快来,蓑衣凉帽穿勒来,砧板薄刀带勒来,前门后门关勒来”
    2:“对对虫,虫虫飞,大麻将(麻雀)啄食去,小麻将(麻雀)管家里。”
    3:“咯咯嗡,小鸡肚皮痛,大鸡嫁老公。老公长,会打枪,老公矮,会捉蟹”
    4:“一粒星,格伦登,两粒星,挂油瓶;油瓶漏,炒倭豆,倭豆香,加辣酱;辣酱辣,捉水獭,水獭乌,捉鹁鸪”
    5:“笃笃笃,卖粮粥,三斤胡桃四斤壳。
      吃我肉,还我壳,婆婆看了眼泪出” 6:“叽咕嘎,叽咕嘎,阿毛老婆牵沙蟹。牵勒半夜过,还没半淘箩;牵勒五更头,还没三碗头;牵到天亮,还没好卖。” 7:“囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿娘抱,阿娘腰骨伛勿倒;囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿爷抱,阿爷胡须捋捋困晏觉;囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿姆抱,阿姆给囡囡做袄袄;囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿爹抱,阿爹出门赚元宝;囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿姊抱,阿姊三根头发梳梳好;囡囡哎,侬要啥人抱?我要阿哥抱,阿哥看牛割青草。
      阿拉囡囡呒人抱,摇篮里面去困觉” 8:“正月放鹞子,二月剥瓜子,三月清明抬轿子,四月种田插秧子,五月吃粽子,六月热天扇扇子,七月小鬼拿银子,八月月饼嵌馅子,九月重阳做团子,十月芙蓉勿结子,十一月落雪子,十二月抛色子。” 9:“正月大错过,二月芥菜大,三月拔茅针,四月拗芦笋,五月吃蒲羹,六月乘风凉,七月七秋凉,八月桂花香,九月九重阳,十月芋艿煮鸡羹,十一月黄脚差人投钱粮,十二月乒乒乓乓放炮仗。
      ” 10:“笃笃笃,碰墙角,姊姊抬去娘要哭。阿姆哎,勿哭喽,轿到堂前喽。大阿哥抱上轿,小阿哥送过桥,送到乌漆墙门好人家。窗门开开地板房,白骨嵌锒大眠床,金漆夜桶放叠床。新花棉被捂新郎,生出囡来老酒甏,生出儿子状元郎” 11:“高高山,低低山,鲤鱼跳过白沙滩,铃铃琅琅货郎担。
      买支描花笔,描花描蝴蝶,蝴蝶嘟嘟飞,飞到杭州扯大旗。大姊眠床花绿绿,小姊地上种六谷。今年六谷嫩艾艾,丈夫出门到上海,胭脂花粉带眼来,姊姊妹妹分搭开” 12:“啥鱼头上两根须,啥鱼走路扑通扑通会摇橹,啥鱼头上七颗星,啥鱼背脊画麒麟?雄鱼头上两根须,弹涂鱼走路扑通扑通会摇橹,乌鳢鱼头上七颗星,鲟鳇鱼背脊画麒麟” 13:“啥鱼眠床在娘肚,啥鱼阿娘当老婆,啥鱼捉牢眼泪流,啥鱼嘴巴生在脚夹缝?鲨鱼眠床在娘肚,鲎鱼阿娘当老婆,海龟捉牢眼泪流,望潮嘴巴生在脚夹缝” 14:“一个老太盘,爬起早早管,结结被头,梳梳绕绕头。
      看看钟头,八点过头。来到街头,买个鱼头,来到河头,强好鱼头。来到灶头,按好鱼头。猫吃鱼头,拨出拳头,考倒猫头,来到地头,葬好猫头,来到灶头,眼流白头,嗯高话头” 15:“一双皮鞋美国货,二分洋涅买来货,三热穿过贼贼破,四穿亮栅洞眼逗,五猜罪过法罪过,六起活要重买过,七线发买美国货,八样东西擦烂欧,九竟要买哪国贷,十实委委中国贷” 16:“喔喔红,雪里烘,廿岁姑娘衬老公。
      老公几十一,三十一,买支描花笔,描花描蝴蝶。蝴蝶描好涂涂飞,飞啦舟山岗登插大旗,大旗绵床红绿绿,小旗绵床种绿谷。绿谷种出嫩矮矮。丈夫出门到上海,姐姐妹妹分带开,分啦熟宁咪咪笑,分发熟宁嘴巴翘”。

    蒋***