english

关于to do是否与具体的将来时连用

好评回答
       1) be going to +动词原形,表示将来。
      a。 主语的意图,即将做某事。
      What are you going to do tomorrow?
      b。 计划,安排要发生的事。
      The play is going to be produced next month。
         c。 有迹象要发生的事。   Look at the dark clouds, there is going to be a storm。   2) be +不定式表示将来,按计划或正式安排将发生的事。   We are to discuss the report next Saturday。
         4) be able to +不定式,意为马上做某事。   He is able to leave for Beijing。   注意:be able to 不能与tomorrow, next week 等表示明确将来时的时间状语连用。

    J***