小游戏嫁个有钱人1第二关怎么过?

全部答案

  •   第一版
    任务 : 星期五18:00前要另Carmie嫁俾Ernie
    星期六约左Elio双睇
    特发任务 : 你要买条珠鋉 (费用1000$)。。。星期五 18:00前
    1。
       星期三。。。一起身当然要食个早餐化个靓妆去返工啦(工作地点 : Nunzio Construction)
    2。 搵够1000$既时候。。。就去shopping mall买条珠鋉。。。返屋企按下面既cafe。。。去你屋企开既cafe度搵Ernie。
      。。同佢倾偈时佢个头隔离会有条珠鋉。。。按一下俾Erine。。。等佢送俾Carmie。。。咁婚礼就可以进行喇
    3。 继续搵钱同埋增加自己既 Harmony
    4。 到星期六17:30-18:00出发去 Da Teresa Restaurant
    ~~过关~~
    第二版
    任务 : 买对 in-line skates (费用 450$)
    增加你既 health
    完成所有安排俾你既工作
    星期六16:00 Elio会去你屋企搵你出去玩
    特发任务 : 工司有事要去 City Hall 度先搞。
      。。星期五18:00前要搞掂(费用300$)
    要去Shopping Mall度买部冷气机 (费用 500$)
    1。 星期一如常返工。。。星期二你老板会叫你去 City Hall 度搞d野
    2。
       系 City Hall 度。。。首先同法官倾偈。。。再同另外果个人倾。。。佢会问你俾唔俾300$佢帮你手。。。你选择(1)俾钱佢。。。再同法官倾偈。。。如常返工搵钱
    3。 搵够钱就去Shopping Mall度买冷气机 500$。
      。。同系 Shopping Mall 右下角个女人倾偈。。。选择(2)送野俾佢。。。按一下冷气机。。。够钱的可以买埋对 in-line skates。。。唔够就星期六先买
    4。 去搵法官。。。佢就会话你知件事解决左。。。
      之后uncle就会打俾你话 "well done"。。。仲有报酬添
    5。 星期六 12:00 系屋企等Elio (一定要有 in-line skates)
    *如想增加 family。。。可以去shopping mall 度买只cd "vivaldi" (费用 80$) 送俾你uncle
    "ps:做好个uncle比你的任务。
      因为可以有不错的报酬。但冇做则会扣好多family hamony work"
    ~~过关~~
    第三版
    任务 : 买条裙仔出席首影礼 (费用 600$)
    Carmie 同埋妈咪病左。
      。。要去医院探下佢地
    小心你既身体
    星期六 10:00 - 14:00 系屋企等Elio黎接你
    特发任务 : 妈咪同Carmie病左。。。 Uncle生日呀。。。买只cd "ADIA" 送俾佢 (费用 80$)
    1。
       如常地返工(不过系屋企既cafe帮手)。。。食下野咁。。。记得去 Hospital 探下你屋企人
    2。 到左中午左右要系屋企(系cafe唔算屋企)。。。老豆会叫你出街 "met" 街招。。。17:00前要搞掂。。。路经 Cat-a-gogo Boutique 时顺手买埋条裙仔
    3。
       妈咪会打俾你。。。叫你去买只cd "ADIA"。。。星期三18:00前要送去uncle公司祝佢生日快乐。。。所以中午左右就开始系屋企等妈咪电话喇
    4。 星期六 10:00 - 14:00 系屋企等Elio黎接你
    ~~过关~~
    第四版
    任务 : Elio 会同我出去高级酒店食饭呀。
      。。星期六 19:00系屋企等佢
    特发任务 : 教堂有事。。。你要 1。 拿批文 (去city hall 费用 100$)
    2。 买材料 (费用 100$)
    3。 请工人帮手 (费用 500$)
    1。
       返工。。。食饭。。。收到uncle call。。。去 city hall 又系果个白衫既贪心佬。。。俾100$佢帮你手拿批文
    2。 去 shopping mall 买木板 500$
    3。 返屋企既cafe搵 Ernie 。
      。。请佢做工人。。。选择(2) 500$
    4。 睇下教堂入唔入到去。。。入到就即系ok左
    5。 去Cat-a-gogo Boutique 搵右手边个男人倾偈。。。佢会俾500$你
    6。
       我地继续扮靓靓同发钱寒。。。等待美满既星期六 19:00
    ~~过关~~。

    一***