英语知识

Are you eating OK?
Do you sleep well?
Do you feel sick?
Are you busy every day?
请告诉为什么要这样用,are和 do 的用法

好评回答
    Are you eating ok?  是由 i am eating ok.        主系表结构
    Are you busy everyday ---  I am busy everyday.  主系表结构
    Do you feel sick? ----   I feel sick.           主谓宾结构
    Do you sleep well? ----  I sleep well.          主谓宾结构
    写到这你看明白了吗, 前面的句子都是后面句子的一般疑问句
    主谓宾结构 的变一般疑问句 借助于助动词do/does/did
    主系表结构 的变一般疑问句 则用be的适当形式

    v***

其他答案

  • I agree with vcdbbcc.同上

    幽***

  • Are you eating ok? <---- you are eating ok.
    Are you vusy everyday? <---- you are busy every day.
    you sleep well 普通句子,问的时候,用助动词Do.

    p***