英译汉-短信

What do you want me to learn to speak?
I need to buy some books.
Help me pick them.
Should I buy the books called, LEARN TO SPEAK CHINESE (MANDARIN)
Or do I buy the books called LEARN CANTONESE CHINESE.
I am so confused.  I am looking for just the book that says CHINESE.  But there is not a book that says CHINESE.  It either says CHINESE (MANDARIN) or it says CHINESE (CANTONESE).   Why is there not just Chinese all by itself.
Please do not think me stupid.  I want to learn.  But maybe I am slow.  If you have patience with me I promise I will not give up.  I will always have patience with you.  I will always have patience and tolerance for you.  I am a kind teacher.  I feel sad because I do not know Chinese at all.
Please tell me what to start studying…

好评回答
      What do you want me to learn to speak?
    你想让我学什么?
    I need to buy some books。
    我需要买一本书。
    Help me pick them。
    帮我挑选他们把。
    Should I buy the books called, LEARN TO SPEAK CHINESE (MANDARIN)
    Or do I buy the books called LEARN CANTONESE CHINESE。
       我是应该买一本叫做《学说中国话(广东话)》还是我应该买一本叫《做学说中国话(普通话)》 I am so confused。 I am looking for just the book that says CHINESE。 But there is not a book that says CHINESE。
       It either says CHINESE (MANDARIN) or it says CHINESE (CANTONESE)。 我是如此的困惑,我正在找一本仅仅是叫做《学说中国话》的书。但是没有一本书书名叫《中国话》,不是《中国话(普通话,)》就是《中国话(广东话)》。
       Why is there not just Chinese all by itself。 为什么没有一本单纯的《中国话》呢 Please do not think me stupid。 I want to learn。 But maybe I am slow。
       If you have patience with me I promise I will not give up。 I will always have patience with you。 I will always have patience and tolerance for you。
       I am a kind teacher。 I feel sad because I do not know Chinese at all。 Please tell me what to start studying… 请不要以为我很傻,我想去学,但是可能我有点迟钝。
      如果你有点耐心与我,我保证我将不放弃。我也会总是有足够的耐心对你。我将始终拥有耐心和宽容与你。我是个很和蔼的老师。我对于我一点也不知道中国话感到非常的悲哀。请告诉我怎么才能开始去学习(中文)----。

    秋***

其他答案

  •   译文如下:
    你想让我学习说什么?
    我想买一些书,你帮我挑选一些吧。
    我应该买的书名是叫学习普通话呢还是学习广东话。我有点困惑它们有什么不同。我就想找的书就是如何说中文。但是没有一本书的书名是如何说中文的。它们或者是教如何说普通话或者是教如何说广东话。
      为什么没有就是教中文的呢。 请别认为我很愚笨。我只是想学习,但是也许我有点笨。如果你对我有耐心,我绝对不会轻言放弃。我对你很有耐心和宽容。我是一个和蔼可亲的老师。因为我一点也不会中文,所以感到难过。 请告诉我该开始学习什么。。。。。。 小蓓备注:你的这个老外朋友可能混淆了普通话和广东话,其实它们都是中文,只不过广东话是中国的方言,普通话是中国的官方语言。
      我不知道你是广东人还是北方人,但是还得建议他学习普通话,因为南北都懂。因为香港人在早期先到国外,现在已经在海外扎根,他们在那里使用粤语,使得国外认可粤语作为中国的语言。香港人或广东人开的公司、餐厅、工厂等都需要会说粤语的,不会的就意味得找其他的工作机会。
      现在大陆人越来越多的到国外,普通话已经被国外承认。香港人不得不也得学习普通话,以适应社会发展。CANTONESE CHINESE广东话;CHINESE (MANDARIN)普通话。

  • 你要我学说哪一种话?
    我需要买些书.
    帮我挑选一下吧.
    买哪种书好呢,是,还是?我有点不知所措.我现在只想找一本讲中文的书,可是书名不是中文(普通话)就是中文(广东话),怎么没有只写着书名的书呢?
    请不要说我愚蠢.我想学习.不过可能会进展缓慢.如果你对我有耐心的话,我保证我不会放弃.对于我俩在一起我会始终抱有耐心.我会永远宽容你,忍耐你.我是一位善良的教师.我对中文一窃不通,这让我很难过.
    请告诉我从哪开始学起.